Aktuality
Dovolená v Thajsku bez víza

Dovolená v Thajsku bez víza

27.8.2011

Pro cesty do Thajska již nebudete potřebovat vízum

 

 

Od 11.8.2011 nepotřebují občané ČR pro vstup a pobyt na území Thajského království do 30 dnů za účelem turistiky víza. Pokud ke vstupu na území Thajska bude použit pozemní přechod (ze zemí Burma (Myanmar), Malajsie, Kambodža a Laos), je maximální dovolená doba pobytu pouze 15 dnů.

Ke vstupu do země je nutné předložit platný cestovní doklad, jehož platnost je v době vstupu více než 6 měsíců, a prokázat finanční prostředky ve výši 10.000 THB na osobu nebo 20.000 THB na rodinu. Povolenou dobu pobytu nelze až na výjimečné případy (např. hospitalizace nebo jiné závažné důvody) prodloužit.

Při opakovaném vstupu do země platí, že součet všech pobytů v 6 kalendářních měsících nesmí přesáhnout 90 dnů. Při vstupu do země je imigračním úředníkem vyznačena doba povoleného pobytu. Doporučujeme si vždy tento údaj zkontrolovat.

Při překročení povolené doby pobytu se platí pokuta ve výši 500,- THB za každý den, minimálně 1000,- THB, maximálně však 20 000,- THB.

Pro ostatní účely vstupu a pobytu nebo pro vstup za účelem turistiky s pobytem přesahujícím 30 dnů je nutné žádat o vízum. Více informací (v angličtině):
· Velvyslanectví Thajského království v Praze
· Ministerstvo zahraničních věcí Thajského království

Ztrátu cestovního dokladu je nutné okamžitě nahlásit na nejbližším policejním oddělení a požádat o sepsání protokolu. Ten se poté předkládá na imigračním úřadu při žádosti o zapsání povolení k pobytu do náhradního cestovního dokladu, který si občan ještě předtím vyřídí na zastupitelském úřadě ČR.

Platí přihlašovací povinnost, a to do 24 hodin od vstupu na území Thajska. Přihlašuje se na imigračním úřadu podle místa pobytu nebo na místním policejním oddělení. Tuto povinnost však za cizince v naprosté většině případů vyřizují majitelé ubytovacích zařízení.

 

Dovolená Thajsko >>> ZDE <<<