Typy stravy

V různých ubytovacích zařízeních jsou různé možnosti stravování. K nejčastějším patří:

  • Vlastní stravování = většinou při ubytování ve studiích a apartmánech. Stravujete sami z vlastních zdrojů nebo v okolních barech a restauracích. 
  • Čtvrtpenze = součástí pobytu jsou snídaně.
  • Polopenze = součástí pobytu jsou snídaně a večeře.
  • Plná penze = součástí pobytu jsou snídaně, obědy a večeře.
  • All inclusive = vše v ceně. Bez peněz si můžete během celého dne dopřávat kromě hlavních jídel nealkoholické i alkoholické nápoje (většinou místní výroby), kávu, zmrzlinu nebo zákusky a ochutnávat místní speciality. Některé hotely nabízejí v rámci programu all inclusive bez poplatku také lehátka, slunečníky a sportovní vyžití, ve větších komplexech jsou zajišťovány animační programy pro děti i dospělé.

Nápoje k hlavním jídlům většinou nejsou zahrnuty v ceně (s výjimkou all inclusive).

V jednotlivých ubytovacích kapacitách jsou samozřejmě velké rozdíly v kvalitě i množství nabízených jídel. Záleží především na kategorii hotelu. Všeobecně platí, že čím více hvězdiček, tím rozsáhlejší je nabídka v hotelové restauraci.

Nezapomeňte také na rozdíly a odlišný způsob podávání jednotlivých jídel:

  • Kontinentální snídaně - k dispozici je většinou pouze pečivo, máslo, džem, káva, čaj, džus, mléko. U rozšířených kontinentálních snídaní je přidán sýr, salám, vejce a zelenina.
  • Servírovaná večeře nebo oběd (často nazýváno formou menu) - předkrmy a saláty jsou většinou formou bufetu a servírované hlavní jídlo je možno vybrat z několika druhů.
  • Bufet nebo „švédský stůl“ - samoobslužný výběr předkrmů, salátů, hlavního jídla a moučníků.

Doporučujeme si pečlivě prostudovat popisy nabízených hotelů a svůj výběr dovolené uzpůsobit svým požadavkům a potřebám.